donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

JOP bij Werkina geen oplossing

20 september 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - ChristenUnie Werkendam maakt zich zorgen over het plan een Jongerenontmoetingsplaats (JOP) neer te zetten aan de Werkina.
Wat het college doet is dweilen met de kraan open, meent de partij. Het verschuift de problemen van de ene plek naar de andere plek: de Dokvijver voldoet niet, de Richter voldoet niet. Dan nu maar de JOP aan de Werkina?

Aandacht voor de jeugd en een fundamentele aanpak van de overlast is meer dan noodzakelijk. De ChristenUnie Werkendam vindt het onverantwoord een ontmoetingsplaats te creëren op plekken waar volop gedeald wordt en zal het college oproepen niet weg te kijken van de problemen bij de Werkina als het gaat om dealen, intimidatie en overlast door crossende auto’s. "Er moet stevig ingegrepen worden. Pak de overlast bij de Werkina aan! Een JOP plaatsen aan de Werkina is geen oplossing", stelt de partij op Facebook.

Oproep
De ChristenUnie Werkendam roept het college op om nu toch echt werk te maken van een goede accommodatie voor de jeugd, waar wel toezicht is, waar jeugdwerkers met de jeugd aan de slag gaan , en waar drugsgebruik niet wordt getolereerd. Dat vraagt een investering. Maar doorgaan op de ingeslagen weg is voor de CU niet acceptabel.

De ChristenUnie deelt de zorgen van de buurtbewoners aan de Werkina. Bovendien zijn daar al genoeg activiteiten die ongemak of overlast geven. Tegelijkertijd voelt de ChristenUnie zich ook verantwoordelijk een goede oplossing te vinden voor de jeugd.

(Archieffoto: Groep jongeren in een willekeurige winkelstraat)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.