zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Muiterij Kantje Boord gaat voor goud

21 september 2016 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Muiterij Kantje Boord gaat voor goud! Zaterdag 24 september neemt shantykoor Muiterij Kantje Boord uit het Brabantse Dussen deel aan het shantyfestival Rijn en Lek in Wijk bij Duurstede.

Op dit voor de veertiende keer gehouden prestigieuze festival strijden maar liefst 16 shantykoren uit heel Nederland voor de Gouden Zuidwester. Een uniek shantyfestival in Nederland dat in de sfeervolle historische binnenstad zal plaatsvinden.

Muiterij Kantje Boord behaalde op dit shantyfestival sinds 2012 al driemaal de tweede plaats en won in 2013 de Publieksprijs. De Muiters zijn er dan ook op gebrand om dit jaar met de hoogste eer te gaan strijken.

Muiters
Het 37 leden tellende koor Muiterij Kantje Boord uit Dussen werd opgericht in 1998 en staat onder leiding van dirigente Annemieke Kamphuis uit Vlijmen. De muzikale begeleiding bestaat uit twee accordeonisten en twee bodhránspelers. Dit wordt binnenkort uitgebreid met een violiste, een dwarsfluitiste en een banjospeler.

De leden van het koor komen uit zowel het Land van Heusden en Altena als De Langstraat. Ze zijn een graag geziene gast op (shanty)festivals in heel Nederland maar traden ook op in Schotland (o.a. The Great Hall in Edinburgh Castle), Duitsland, Ierland, Roemenië, Denemarken en Zwitserland. Muiterij Kantje Boord viel hierbij meerdere malen in de (hoofd)prijzen. Volgend jaar staat het shantyfestival van Travemünde in Duitsland al op het programma. Naast drie eigen studio CD’s heeft het koor een unieke live-CD met vier andere koren uitgebracht.

(Foto: Muiterij Kantje Boord)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.