donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Ondernemers uit Altena sturen Commissaris van de Koning petitie

21 oktober 2016 (door WerkendamNet)

ALTENA REGIO: De perikelen rond de voor het vrachtverkeer afgesloten Merwedeburg zijn nog niet voorbij. Voordat vrachtwagens weer van de oeververbinding gebruik kunnen maken is het naar verwachting begin december. Naast ongemak voor het personenverkeer, wordt ook logisitiek Nederland hierdoor economisch zwaar getroffen. BedrijvenKring Altena (BKA) en Altena Biesbosch Ondernemershuis stuurden naar aanleiding van deze situatie een petitie naar de comissaris van de Koning, Wim van der Donk. De oproep werd vrijdagmiddag (21-10) voor de vergadering van Gedeputeerde Staten aan Van der Donk aangeboden.

De tekst van de petitie luidt als onderstaand:

"Sinds 10 oktober zijn onze leden geconfronteerd met het sluiten van de Merwedebrug bij Gorinchem. Vrachtverkeer wordt geweerd en gedirigeerd richting andere rijkswegen zoals de A2 en de A16 via de A59 om vervolgens hier uren in de file te staan.

Het Land van Altena kenmerkt zich door gevarieerd ondernemerschap waarbij de logistieke en transportsector stevig is vertegenwoordigd. Maar ook de natte en droge aannemerij is een belangrijke speler in onze regio. Met name dit type bedrijfsleven wordt zwaar getroffen door de noodmaatregelen van Rijkswaterstaat, die kwamen als een complete verrassing. Uit een inventarisatie van ons ledenbestand komt naar voren dat een gemiddeld transporteur vier uur extra reis- en wachttijd kwijt is per dag. Rekent u zelf maar uit hoe groot het schadebedrag is. Voor ondernemend Altena een ramp. Maar ook voor reizigers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer een drama en voor onze inwoners die eveneens een enorme overlast ondervinden van de afsluiting van de brug.

Voor ons staat als een paal boven water dat de A27 geen regionale problematiek is maar vergaande consequenties heeft voor de BV Nederland en zeker voor Brabant. Immers de A27 is een van de belangrijkste internationale transportroutes die bovendien Noord en Zuid Nederland met elkaar verbindt.

De afgelopen decennia is bij voortduring aandacht gevraagd voor de aanpak van de fileproblematiek op de A27. Nu na veel vijven en zessen een aanpak in 2019 eindelijk aan de horizon verschijnt, is de kans aanwezig dat de brugperikelen roet in het eten gooien en ons opnieuw terugwerpen in de tijd.

Namens ondernemend Altena, vertegenwoordigd door Altena Biesbosch Ondernemershuis en Bedrijvenkring Altena (totaal 330 leden), roepen wij u op al uw contacten op nationaal niveau in te zetten voor de aanpak van de A27 in het bijzonder en de noord-zuidverbindingen in het algemeen.

Wilt u onze bruggenbouwer zijn?"

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.