donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

'Provincie moet ondernemers helpen met schadeclaims Merwedebrug'

29 november 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Minister Schultz moet Brabantse ondernemers soepeler compenseren voor de sluiting van de Merwedebrug. Dat vindt ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins. Daarom diende hij gisteren (28-11) bij een debat over infrastructuur een motie in met deze strekking. Ook wees hij op de op de noodzaak van onderzoek en innovatie omdat van de duizenden bruggen en viaducten in Nederland de werkelijke levensduur niet bekedn is. 'Daarin moet de Brabantse hightech regio een voortrekkersrol krijgen', meent Bruins.

Eppo Bruins: “Met name kleine ondernemers ervaren hindernissen om omzetschade gecompenseerd te krijgen. Het kan toch niet zo zijn dat grote bedrijven beter behandeld worden dan kleine ondernemers. Ik roep de minister op om veel soepeler met de compensatiemaatregel om te gaan.”

Helpen

Hermen Vreugdenhil van de Brabantse ChristenUnie-SGP fractie deed een oproep aan de provincie om actie te ondernemen voor gedupeerde Brabantse ondernemers. Vreugdenhil: “Een rondgang leert me dat  ondernemers terughoudend zijn met het indienen van een schadeclaim. Rijkswaterstaat eist namelijk van de ondernemers nogal wat papierwerk om de aanvraag in behandeling te nemen. Ondernemers haken daarom af. Zij zien er vanaf om een claim in te dienen terwijl zij wel forse schade hebben. Wij vragen de provincie om die ondernemers te helpen bij hun aanvraag.”

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.