vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

BC Virtus wint in zinderend Hardinxveld

14 november 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In een zeer goed bezette sporthal de Wielewaal, met veel Werkendammers op de tribune, behaalde Virtus zaterdag (12-11) een zwaar bevochte zege op thuisploeg River Trotter: 67-68.

Oud-Virtuscoach Arjan Bruystens zwaait nu de scepter in Hardinxveld en kende Virtus natuurlijk op z’n duimpje en met die kennis wist hij het spel van de Werkendammers goed te bestrijden. Virtus zou dus gewaarschuwd aan de start moeten staan, maar daar bleek in de openingsfase niets van.

De thuisploeg startte met een 9-0 run. Gelukkig herpakte Virtus zich en vooral door een soms onnavolgbare Patrick Bot knokte de bezoekers zich terug in de wedstrijd. De Hardinxveldse coach begon met een “laffe” zone-verdediging. Hij wist natuurlijk, dat Virtus daar vaak moeite mee heeft en dat lukte gedeeltelijk. Na het eerste kwart had Virtus de schade teruggebracht tot 6 punten: 23-17.

In de volgende 10 minuten sluipt Virtus langzaam naar de thuisploeg toe door onder andere twee driepunters van Martijn Both en een aantal belangrijke rebounds van Rik Groeneveld. De ruststand gaf nog niets prijs: 39-37.

Hard werken
Na de thee zakte het speelpijl enigszins af. Mede oorzaak hiervan waren de beide scheidsrechters die nogal inconsequent gingen fluiten. Alle spelers ondervonden hier hinder van, wat resulteerde in veel fouten en te veel balverlies, bang om weer een fout te krijgen. Virtus bleef gelukkig hard werken, maar kon niet voorkomen, dat het nog steeds op achterstand stond: 55 – 53.

Het vierde kwart liet een heel ander beeld zien: een heuse thriller met pas in de allerlaatste seconde de terechte winnaar. Twee minuten voor tijd leek Virtus een bres te slaan door scores van Martijn Both en Niels Plieger: 64-68.In deze fase had Virtus de pot kunnen beslissen, maar er werden te veel vrije worpen gemist. De thuisploeg was de gehele wedstrijd op zoek geweest naar de driepunter als tegen-antwoord op de zone van Virtus. Gelukkig voor de koploper vielen ze niet allemaal, net zoals een week eerder Rotterdam presteerde.
Maar in de laatste seconden viel toch hun driepunter: 67-68. Virtus had balbezit en kreeg twee vrije worpen. Opnieuw en tot schrik van iedere Virtus-supporter werden beide vrije worpen weer gemist. River Trotters rook haar kans met nog 3 seconden te spelen. Een razendsnelle aanval werd opgezet en binnen de tijd vloog de bal naar de ring. Zou Virtus weer tegen een nederlaag oplopen. De spanning in de uiterst sfeervolle sporthal steeg naar het hoogtepunt. Tot grote opluchting van alles en iedereen uit Werkendam ketste de bal via de ring weer in het veld.

Door deze zwaarbevochten zege blijft Virtus mede-koploper in de eerste divisie. (BC Virtus)