vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Grote veranderingen bij Van der Straatenloop Werkendam

14 november 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De negende Van der Straatenloop, die op woensdag 6 juli 2017 gehouden wordt, onderging een aantal grote veranderingen. Zo werd onder meer het parcours aangepast en zijn er andere leeftijdscategoriën gemaakt.

De grote groei in de loop der jaren, van 85 naar ruim 250 lopers, maakte dat het bestaande parcours niet meer toereikend is voor dergelijke aantalen lopers. In overleg met de gemeente Werkendam is nu een parcours uitgelegd dwars door het dorp met start en finish op de Sportlaan. Dit houdt wel in dat de Borcharenweg, de Wiep en de Sportlaan een aantal uren afgesloten gaat worden.

Ook nieuw is dat er leeftijdscategorieën per vijf jaar zijn met het doel de verwachte aanwas van deelnemers beter te verwerken. De datum werd eveneens verschoven. Nu is deze loop voor veel deelnemers de laatste snelle race voor de vakantie. Opnieuw wordt dit jaar gewerkt met elektronische tijdwaarneming, wat betekent dat alle deelnemers de juiste tijd over 5 kilometer krijgen en het niet uitmaakt waar mensen starten.

Reacties
De reactie van de lopers op deze nieuwe plannen is uitstekend, zo laat Martin Dellman namens de organisatie weten, 'want al vele hebben aangegeven te komen lopen in Werkendam. Lopers uit Ethiopië, België en snelle mannen uit Nederland hebben hun deelname toegezegd. De teller staat nu op 60. Er kunnen er dus nog genoeg mensen bij.'

Vooraf inschrijven kan via de website www.stratenloopwerkendam.nl.

(Archieffoto)

Lees meer over:

Van der Straaten-loop
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.