woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Geslaagd badminton Paastoernooi Cross Smash

20 april 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Donderdag 13 april organiseerde Badminton Club Cross Smash voor de eerste keer het Paastoernooi voor senioren. Dit event zal jaarlijks terugkeren.

Leden en sponsoren werden aan elkaar gekoppeld door het trekken van lootjes. Een leuk concept waarbij gevorderde en startende badmintonners met en tegen elkaar speelden! Doordat voorafgaande aan het toernooitje de jeugd training kreeg, waren op één avond meer dan 100 badmintonners actief in Sporthal De Crosser. De wedstrijden duurde steeds 10 minuten, waarna werd gewisseld van partner, tegenstander en baan, genaamd naar de sponsoren.

Al snel moesten de eerste spelers een rondje overslaan. Badminton in de zaal bleek een zeer intensieve sport, niet te vergelijken met thuis een shuttletje overslaan. Toch bleven de banen tot half elf helemaal bezet en werd de inzet alleen maar groter.

Prijzen
Na de wedstrijden werd in het sportcafé de juryprijs uitgereikt onder het genot van een hapje en een drankje. De prijs, een prachtige Paastaart met het logo van Cross Smash, was ter beschikking gesteld door de zeer betrokken ouders Hermina en Jos de Jong (tevens lid). Gedurende de avond werd snel duidelijk in welke hoek de prijs zou gaan vallen, maar toch was nog ‘lang’ juryberaad nodig voordat het goud, zilver en brons kon worden verdeeld.

Op de derde plaats is geëindigd Hermina de Jong: “De jury is sterk aan het twijfelen gebracht of het talent van de kinderen Joris, Marlies en Lotte nu van de vader of de moeder afkomstig is. De jury vermoed een goede genenmix.” Karin Ebert, moeder van Thomas en Lisanne, legde beslag op het zilver. De jury gaf aan dat ze lang in de strijd was voor de eerste plaats, maar een zeldzame overtreding van haar man Wim, die het net uit de palen liep, gaf de doorslag. Tegelijkertijd kon de jury ook niet om de uiteindelijk winnares Saskia Lagendijk (moeder van Kylian) heen, want diverse deelnemers hadden gedurende de avond al haar talent, inzet en bescheidenheid geprezen.

Cross Smash kijkt terug op een sfeervolle en gezellige avond en wil in het bijzonder Laura Koster bedanken voor de 'geweldige organisatie'.

1e plaats Saskia Lagendijk
2e plaats Karin Ebert
3e plaats Hermina de Jong

(Foto BC Cross Smash - deelnemers Paastoernooi.)

Lees meer over:

sport badminton BC Cross Smash
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.